Šola v naravi

Vabljeni v Brežice – mozaik kulturnih in naravnih znamenitosti s številno ponudbo športnih in družabnih aktivnosti.

1.    Nastanitev

Tip nastanitve Število sob Kopalnica Število ležišč v sobi Cena na noč
2 - posteljna soba 10 skupna 2+1 18,00 € na osebo
6 - posteljna soba 4 skupna 6+2 15,00 € na osebo
 apartma 3 v sobi 2+1 48,00 € na sobo

Cena vključuje:
-    nočitev za izbrano namestitev
-    posteljnino
-    omarico s ključkom
-    brezplačen dostop do interneta
-    uporabo brezplačnega parkirnega prostora
-    DDV

Za skupine nad 10 oseb nudimo popust na nočitve in brezplačen najem športne dvorane v Mc hostlu Brežice.

2.    Prehrana

Zajtrk Kosilo Večerja
3,00 € 6,20 € 6,20 €

Zajtrk je samopostrežni. Za skupine nad 10 oseb nudimo možnost kosila in večerje v sodelovanju z lokalnimi ponudniki. Prehrana je urejena in postrežena v prostorih Mc hostla Brežice.

3.    Aktivnosti

Voden pohod na Šentvid – brežiški ponos, ki vam pričara najlepši pogled na brežiško pokrajino. Del poti poteka po Čateževi energijski pešpoti, mimo številnih zdravilnih energijskih vrelcev, ki na nas blagodejno delujejo in razrešujejo različne blokade v telesu.

Voden ogled mestnega jedra Brežic – svojevrstno doživetje, saj ponuja sprehod po različnih stoletjih in nudi vpogled v različne zgodbe, ki so jih spletali prebivalci mesta in jih vsaj malo kažejo pročelja.

Cena paketa (nočitev, polni penzion in aktivnosti) za osnovnošolske skupine (več kot 20 učencev) od 22,90 € na učenca na dan.

Cena paketa Cena paketa (nočitev, polni penzion in aktivnosti) za srednješolske skupine (več kot 20 učencev) od 25,90 € na učenca na dan.

4.    Lokalne zanimivosti in aktivnosti

Spoznajte SVET ENERGIJE v prvem interaktivnem, multimedijskem izobraževalnem centru na področju energije in energetike.

Mogočen GRAD BREŽICE zaključuje staro mestno jedro. V gradu se nahaja slovenski biser Viteška dvorana, ki s svojimi baročnimi poslikavami preprosto navduši.

JOVSI so edinstven močvirnat svet, bogat z drevesnimi in živalskim vrstami. Čudovita učna pot je je prava učilnica v naravi, ki navduši še tako nezainteresiranega obiskovalca.

DOBRAVA je poleg Krakovskega gozda zadnji večji nižinski gozd, ki je dom številnim ogroženim rastlinskim in živalskim vrstam (veliki detelj, črna štorklja).

Na KMETIJI FABINC se boste seznanili z gojenjem in pridelavo zelišč na naravi prijazen način. Zakaj ne bi poskusili narediti svoje zeliščno mazilo in kapljice?

VODNA DOŽIVETJA – spust s kanujem ali SUPom po reki Krki, ki se vije med prekrasnimi griči, nudi edinstven način opazovanja zelenega sveta ob mističnem sotočju Save in Krke.

REPNICE so jame skopane v kremenčevem pesku, ki ga je pred davnimi časi naplavilo Panonsko morje. Ali veste, da so dobile ime po repi, ki so jo ljudje poleg drugih poljščin shranjevali v njih?

BANOVA DOMAČIJA je ena najstarejših domačij, ki je še ohranjena v prvotni obliki. Prikazuje že pozabljen način gospodarjenja in skupnega življenja na vasi.

 

VABLJENI V MC HOSTEL BREŽICE!

(0 votes)
Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in